Повернутися до новин

Стабільність енергетичної системи України

Останнім часом поширюється інформація що через збільшення температури влітку, споживання електроенергії значно підвищується через повсякчасне використання систем кондиціювання. Мовляв пікове споживання електроенергії пов’язане з тим що споживачі кондиціонерів активно і одночасно вмикають кондиціонери.

А чи дійсно так сильно впливають на сумарне електроспоживання кондиціонери? І які прилади нашого повсякденного побуту найбільше споживають електроенергію?


Відповідь на ці питання полягають у самій ситуації аварійних/стабілізаційних відключень електроенергії. Адже використання джерел безперебійного живлення під час блек-аутів збільшилось в десятки, а то і в сотні разів. Відповідно, зарядка джерел безперебійного живлення(ДБЖ) потребує використання електромережі, і коли є світло у наших оселях – найбільшим споживачем електроенергії є саме ці джерела, оскільки вони накопичують електроенергію з мережі для подальшого використання під час вимкнення світла.

Таким чином,  як тільки з’являється стабільне постачання електроенергії з мережі, одночасно вмикається величезна кількість джерел безперебійного живлення, і тим самим, утворюється пікове надспоживання електроенергії по всій країні.

А щодо кондиціонерів? Як можна порівняти споживання кондиціонерів з іншими електроприладами побутового сектору?

Кондиціонери знаходяться у кінці списку електроспоживання електроприладів(кВт⋅год):


Отож, давайте підсумуємо, як складається ситуація у електромережі, коли з'являється світло після відключення.

Споживачі разово і одночасно вмикають майже усі прилади, аби встигнути зробити всі хатні справи. І у переліку приладів споживання кондиціонерів є найменшим, таким чином, кондиціонери не впливають на рівень навантаження у електромережі.

З іншого боку, під час блек-аутів споживачі які мають джерела безперебійного електроживлення починають акумулювати електроенергію, тим самим збільшуючи пікове навантаження для електромережі.

Кондиціонери COOPER&HUNTER мають найвищий клас енергоефективності А+++ і завдяки технології INVERTER споживають електроенергію відповідно до потреб у охолодження на відміну від кондиціонерів ON/OFF, які вмикають 100% потужності щоб досягти необхідного рівня холодопродуктивності. Тим самим, кондиціонери COOPER&HUNTER класу INVERTER – є найбільш оптимальним  рішенням з точки зору енергоспоивання, економії енергії та комфорту!