Повернутися до новин

Першому алергікові приготуватися!

Сезон цвітіння і сезон рознесення пилку рослин стає довшим, через глобальне потепління.

Вченими Мюнхенського Технічного Університету та Університету Юти були проведені дослідження та визначено, саме, на скільки.

Вчені розглянули дані зі станцій, які збирали інформацію по пилку з 1987 по 2017 рік, і виявилося, що період цвітіння, наприклад, ліщини та вільхи зміщувався, на більш ранній, зі швидкістю - два дні на рік.

 

 

А берези, ясена та сосни - на пів дня на рік. Тобто, в середньому, за останні 30 років, цвітіння деяких дерев стало починатися на 20 днів раніше, а концентрація пилку збільшилася, приблизно, на 21%, у порівнянні з 1990 роком.

Крім того, через зміни клімату, також починає змінюватися характер транспортування пилку повітряними масами. Як наслідок, ми отримуемо більше пилку уночі, пилок від рослин з інших місць, і продовження періоду, коли алергенів у повітрі стає занадто багато. Це дуже ускладнює життя, навіть для некритичних алергіків, у яких сезон цвітіння, без таблетки, викликає чхання та свербіж в очах. А для тих, у кого алергічні процеси викликають серйозні проблеми з диханням, ці новини дійсно змушують турбуватися.

Нагадуємо, що алергія може з’явитися навіть в дорослому віці, а у деяких умовах, пилок може бути небезпечний, навіть для неалергиків.
Наприклад, в Австралії, в районі Мельбурна, при певному збігу обставин:

  • Гроза без дощу
  • Сильний вітер
  • Цвітіння райграс (його там дуже багато, він використовується для пасовищ худоби)

У людей трапляються страшні напади астми. У 2016 році, було зареєстровано 10 000 випадків, при цьому, у більшої половини потерпілих ніяких натяків на астму не було раніше. Тоді у лікарню потрапили більше 3000 людей, а 10, навіть, померли.

Виявилося, що при підвищеній атмосферній електриці (при блискавках), частки пилку розпадаються на більш дрібні (субчастки), і ось саме вони можуть бути небезпечні, навіть для людини без алергічних реакцій. Такі ж самі випадки були і в інших країнах, з іншими рослинами, але в Австралії частіше трапляються такі серйозні ситуації.

Звучить страшно, так?

Насправді, це не тільки звучить страшно, але так воно і є насправді. Ця тенденція загальна для всієї планети, зокрема й для України теж.

Асортимент компанії Cooper&Hunter включає в себе широку лінійку очищувачів повітря, з високоякісними HEPA фільтрами. Клас НЕРА фільтрів (H13).

Примітка: Найвищий клас фільтра - це H14, але їх майже не використовують, оскільки вони дуже складні і коштовні у виробництві. Операційні і лабораторії оснащені фільтрами саме класу H11 - H13.

Очищувачи повітря допоможуть алергікам в ці скрутні часи, вони очищують повітря на 99,97% від часток пилу, пилку та інших алергенів, розміром до 0,3 мкм. Таким чином, вплив алергенів, та особливо небезпечних субчастинок, мінімізується при використанні очищувачів повітря Cooper&Hunter.

Крім того, ситуація в нашій країні ще більш складна, тому що період підвищеної концентрації алергенів у повітрі збігається з сезонними господарськими роботами. Весною багато людей прибирають свої ділянки і спалюють листя, що не тільки збільшує викиди СО2 і прискорює процеси, які руйнують екосистему нашої планети, але й створюють нестерпні умови, для чутливої до подразників, категорії людей. Урядом втілена масштабна інформаційна програма із боротьби з спалюванням листя. Ми, так само, приєднуємося до цієї програми і закликаємо не спалювати листя, компостуйте!

Для полегшення наслідків таких дій, також стануть у нагоді очищувачі повітря.

Ідеальне рішення для очищення повітря від диму - це очищувач повітря CH-P25B3i Himalaya, він був спеціально розроблений для боротьби з димом. Концентрація активованого вугілля, у фільтрі даного очищувача, найбільша у всій лінійці.

Судячи з підсумків досліджень, важкі часи для алергіків тільки починаються, а для боротьби зі зміною клімату з'явилася ще одна вагома причина. Компанія Cooper&Hunter, у свою чергу, тримає руку на пульсі і докладає максимальних зусиль для поліпшення ситуації. Ми вам бажаємо берегти здоров'я змолоду, поважати себе та інших людей.