Повернутися до новин

Технологія CH UV

У 1903 році Нільс Фінсен отримав Нобелівську премію з медицини за використання ультрафіолетового світла при лікуванні туберкульозу. З тих пір ультрафіолетове світло було широко адаптовано для всіх видів використання: медицина, водні ресурси, заклади харчування, в галузі косметології, виробництві тощо.

Якщо ультрафіолетове світло настільки ефективне, як його можна застосувати для покращення якості повітря в житлових приміщеннях?

Чи знищить ця технологія цвіль і бактерії у вашому будинку після сезону опалення?


З новітньою технологією CH UV від COOPER&HUNTER  відповідь – однозначно, ТАК.

 Інженери наукових центрів і лабораторій COOPER&HUNTER встановили ультрафіолетову лампу CH UV всередині кондиціонера, який був увімкненим цілодобово та без вихідних.

За словами технічного спеціаліста відділу сертифікації ультрафіолетові лампи HVAC дуже ефективні для боротьби з цвіллю всередині кондиціонера.

Уся цвіль у зоні прямої видимості ультрафіолетової лампи буде знищена.

Також, в ході експерименту було виявлено, що кілька клієнтів із респіраторними проблемами навіть можуть визначити, чи працює ультрафіолетова лампа. Оскільки особисто на собі відчули різницю в повітрі.  

 Дослідження вказують на ефективність ультрафіолетового світла у знищенні цвілі та бактерій: одне було проведене в лікарнях, інше в комерційних системах опалення, вентиляції та кондиціонування.


 Ефективність ультрафіолетових ламп була доведена при лікування різноманітних інфекцій.

У 2012 році дослідники з Медичного центру Університету Д’юка використали ультрафіолетове випромінювання (UV-C), щоб знищити стійкі до ліків бактерії, що розвилися в 50 лікарняних палатах, результатом дослідження стало зменшення кількості бактерій більш ніж на 97%.


Головна особливість технології CH UV від COOPER&HUNTER  - абсолютна безпечність. Сучасні ультрафіолетові генератори CH UV повністю безпечні для людини і домашніх тварин. Завдяки тому, що технологія використовує ультрафіолетову лампу із м'яким випромінюванням. Саме тому, при використанні таких пристроїв концентрація випромінювання в кілька разів нижче середньодобової ГДК – Гранично допустима концентрація випромінювання ультрафіолету у атмосфері. Тож, здоров’ю людини абсолютно нічого не загрожує.

 Тому, слідуючи останнім тенденціям, COOPER&HUNTER впровадив технологію ультрафіолетових ламп для кондиціонерів.

 Ефективність стерилізації повітря за допомогою функції CH UV від COOPER&HUNTER становить майже 99%.

Сонце дає різноманітні типи ультрафіолетових променів: UV-A, UV-B і UV-C.


UV-C має найкоротшу довжину хвилі: 200-280 нанометрів, що є найбільш ефективним для нейтралізації збудників природного походження.

Активуючи ультрафіолетовий випромінювач CH UV від COOPER&HUNTER випромінюються електромагнітні хвилі UV-C, які є безпечними для людини, але нищівними для цвілі, бактерій та інших шкідників природнього походження.


Таким чином, потік повітря, який надходить через решітки повітря, проходячи через теплообмінник, неминуче проходить через зону прямого впливу ультрафіолетового випромінювання.

Під впливом ультрафіолету небезпечні речовини знищуються, завдяки чому забезпечується знезараження повітря на виході з кондиціонера.


Переваги кондиціонера з ультрафіолетовою лампою CH UV від  COOPER&HUNTER:

  • Знищення цвілі і бактерії;
  • Зменшення респіраторних захворювань – мікроби не рециркулюють системою у повітрі;
  • Видалення небажаних запахів;
  • Зменшення засмічення в дренажних лініях конденсату, уникнення росту цвілі у дренажі;
  • Теплообмінник кондиціонера завжди залишається чистішим, що підвищує ефективність охолодження та знижує витрати на електроенергію.