Повернутися до новин

MCE2024: ГЛОБАЛЬНА СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ HVAC В ЄВРОПІ

Лідери екологічних інституцій Євросоюзу прийняли амбітні плани до переходу усіх секторів і галузей економіки, промисловості і житлового сектору на екологічно-нейтральний рівень.

Завдяки європейській зеленій угоді ЄС посилює свої кліматичні амбіції та прагне стати першим кліматично-нейтральним континентом до 2050 року. Тому комісія розглянула Директиву про енергоефективність разом з іншими правилами ЄС щодо енергетики та клімату, щоб забезпечити нові цілі скорочення викидів парникових газів щонайменше на 55% до 2030 року (порівняно з 1990 роком), а до 2050 року викиди парникових газів мають знизитись до нуля.

Ці зміни стосуються також і будівельного сектору. У період з 2030 – 2050 рр. усі акредитовані у ЄС виробники систем кондиціювання мають перейти на використання екологічних фреонів, які не шкодять навколишньому середовищу і жодним чином не впливають на утворення парникових газів, які в свою чергу, провокують глобальне потепління. 

Уже на сьогоднішній день, ключові виробники холодоагентів розробили максимально нешкідливі фреони (R32), але до 2050 року усі кліматичні системи мають працювати винятково на екологічно-нейтральних холодоагентах.

Курс на амбітну програму затверджений ключовими виробниками холодоагентів і європейськими асоціаціями по клімату.

В основі принципу переходу є трансформація джерел енергії на екологічно-нейтральні типи та їхня подальша інтеграція в існуючі системи опалення, кондиціювання та нагріву (охолодження) води.

Таким чином, не потрібно винаходити принципово нові підходи для систем HVAC, а тільки інтегрувати вже існуючі і добре зарекомендовані системи опалення, кондиціювання та нагріву (охолодження) води до нових екологічних реалій.

Переходу на екологічно-нейтральні джерела сприятиме активне використання теплових насосів у якості основного рішення для забезпечення надійного опалення, кондиціювання та нагріву (охолодження) води.

Не залишаються осторонь нових Європейських екологічних тенденцій і організатори майбутньої виставки Mostra Convegno Expocomfort (MCE) у Мілані, яка збирає ключових гравців ринку HVAC з усього світу, і є міжнародним майданчиком, де інновації та світові тенденції у галузі клімату набувають глобального розголосу.

Тому, саме на цій виставці Cooper&Hunter презентуватиме свої останні новинки, зробивши цим значний внесок у формування культури використання екологічних рішень у галузі опалення, кондиціювання та нагріву (охолодження) води. Виставка MCE 2024, триватиме протягом 12-15 березня 2024 року.

Стенд Cooper&Hunter буде максимально репрезентований різноманітними екологічними рішення для клімату. Зокрема, очікується особливий інтерес до широкої лінійки теплових насосів Cooper&Hunter, які зарекомендували себе у всьому світі, як надійні і стабільні рішення для опалення, кондиціювання та гарячого водопостачання.

Cooper&Hunter за двадцятирічний досвід розробки і вдосконалення продукції кліматичних систем створив більше 20 інноваційних продуктових класів сучасних теплових насосів типу «повітря-повітря» та «повітря-вода» і робить основний наголос саме на розвитку екологічних технологій теплових насосів.

Запрошуємо усіх бажаючих долучитись до створення нової історії HVAC на виставці MCE 2024! 

Джерела:


https://energy.ec.europa.eu/topics/energy-efficiency/energy-efficiency-targets-directive-and-rules/energy-efficiency-directive_en

MCE News Channel - 02/2023 en by RXItaly - Issuu